JESPER SEHESTED

Forfatter, foredragsholder og indehaver af Etlivsomordblind.dk

Jesper dumpede sin diktateksamen i 9. klasse med 71 fejl, og der var derfor ikke store boglige forventninger til ham, hverken fra forældre eller lærere. I dag har Jesper en kandidat i finansiering og strategisk ledelse og har både studeret i USA og Kina. Herudover er han forfatter til en ny, anmelderrost ordblindebog.

Da Jesper gik ud af folkeskolen var det med stor glæde. Ikke fordi fremtidsudsigterne var store, men fordi han var glad for at komme væk fra skolen. Med 71 fejl ud af 92 mulige var Jesper ordblind og det ledte hurtigt til den ene udfordring efter den anden. Der gik dog ikke lang tid før Jesper, efter eget udsagn, besteg Bogstavbjergets top, hvilket åbnede op for nye muligheder, men også nye udfordringer.

Det lykkedes Jesper at overkomme disse udfordringer og i dag arbejder han hårdt for at hjælpe andre ordblinde og vise dem, at intet er umuligt. Han står både bag initiativet Et Liv Som Ordblind samt hjælpemidlet Ordtavlen, og har for nyligt udgivet den anmelderroste ordblindebog Michael og Bogstavbjerget.

LIVET SOM ORDBLIND - FRA DUMPET TIL UDDANNELSE OG FORFATTER

Hvordan kommer man som ordblind gennem en uddannelse, der kræver meget læsning og skrivning? Hvordan gennemfører man et semester i USA elle Kina, når man stort set ikke kan skrive noget på engelsk? Det er blandt andet disse udfordringer, der danner rammerne for Jespers foredrag, når han med stort nærvær og indlevelse fortæller om et liv fra nederlag til succes. Fra dumpekarakterer til en engelsksproget kandidatuddannelse og til et liv som forfatter og foredragsholder. Jesper inviterer tilhørerne med på sin rejse med personlige historier, hårde "bump" og nødvendigheden af, at finde alternative veje når livet synes umuligt at overkomme. Både elever og lærere finder Jespers historie interessant, når han som inspirator og motivator har stort fokus på selvaccept såvel som accept af ordblinde.