BRITTA EGEBJERG

Kunstfotograf, foredragsholder og forfatter

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Britta Egebjerg er en prisvindende autodidakt kunstfotograf, der har udgivet fotobogen ”Når himlen vælter ind over land” og deltaget i en lang række censurerede fotoudstillinger i ind- og udland.

Britta Egebjergs fotografier fortæller en historie og således kan Britta indgå i et undervisningsforløb eller i en workshop med fotografiet i fokus. 

I fotografiet er Britta optaget af de ydre og indre landskaber. Af en tro på, at landskabet er rum inde i os, hvor vores erindringer er lagret og at disse minder fremkaldes  i vores møde med naturen.

Gennem sine workshops gør Britta Egebjerg op med myten om, at det gode fotografi er betinget af avanceret teknisk fotoudstyr.  Derimod har hun fokus på øjet der ser, den kreative fortælleproces og på forståelsen af hvordan et fotografi både kan skabe og udtrykke bevidsthed.

Foredrag

Send forespørgsel

FIDEL OG FOLKET

Kom med kunstfotograf Britta Egebjerg ind bag Cuba´s farvestrålende facader på en rygsæk-rundrejse i den menige cubaners hverdagsliv. Rejsens eneste forudbestemte destination er Havana. Herfra går turen videre til Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara og Varadero.  

Mød befolkningen gennem Airbnb-ophold i private hjem i Castros lukkede tidslomme og oplev livet i et cubansk samfundssystem, der er præget af revolutionens ekkoer, den amerikanske handelsblokade, Sovjetunionens sammenbrud og USAs nye åbning. Lyt til stilheden på Fidels dødsdag og de afventende reaktioner dagene efter. Til et land og et folk, der holdt vejret.

Der rejses gennem det paradokse Cuba, hor befolkningen er sikret sociale rettigheder via sundhedssystem, uddannelse, kulturelle og kunstneriske udfoldelsesmuligheder.  -  Men som samtidig ikke kan ånde frit, har begrænset ytringsfrihed og styret informationsadgang. Hør om hvordan den nye åbning giver cubanerne adgang til drømmenes valuta, men også til en paralleløkonomi, der underminerer statens egen styreform.

Mærk vinden, menneskene og lyt til billederne, der ikke findes

Se de smukke landskaber og træk vejret dybt ind når turen går gennem mangroven på en lånt cykel og smag havsaltet fra de endnu hemmelige krystalblå laguner. Mød menneskene bag de personlige fortællinger og deres lyst til at vide og dele.

Det er også fortællingen om de billeder, der ikke blev taget. Om historien bag dem. Det massive turistindtog kolliderer med et land og et folk, der bevæger sig i deres egen tidszone. Store kamerazooms tiltvinger sig ret til cubanernes liv og deres historie uden respekt for det menneskelige rum og uden oprigtig ønske om at ville kende og vide.

Send forespørgsel

FOTOWORKSHOP: DET GODE FOTOGRAFI

Workshoppen  er opbygget med en præsentation af det gode billede, fotografiske øvelser, der gør dine billeder kompositorisk og indholdsmæssigt stærkere, fællesfremvisning , gruppesnak og individuel feedback.

Alt efter workshoppens opbygning og varighed kan der afsluttes med en udstilling, ligesom der kan arbejdes tematisk.

Der tages billeder med mobiltelefon eller kamera.

I den kreative proces er der fokus på:

Kreativ tænkning, fortælling, stemninger og budskaber

Det umiddelbare spontane og fordybelse

Den personlige fortælling  / Jeg ER mit billede

Motivvalg og focus

Komposition brug din krop

Vinkler, beskæring og udsnit

Farve og sort/hvide billeder

Enkeltbilleder og serier

Titler

Sammensætning af udstillingsbilleder den sammenhængende historie

Send forespørgsel

NÅR HIMLEN VÆLTER IND OVER LAND - AT TURDE VÆRE DET HELE MENNESKE I SORGEN

Fotografisk foredrag

En sorg, der ikke deles - er en dobbelt sorg...

Med udgangspunkt i fotobogen Når himlen vælter ind over land, taler Britta Egebjerg over emnet "At turde være det hele menneske i sorgen". Bogen rummer en række landskabsfotografier taget gennem et år, hvor hendes mor kæmpede mod en uhelbredelig kræftsygdom.

Billederne er taget på de utallige køreture, hun kørte gennem de jyske landskaber for at være mest mulig sammen med sin mor. De er skabt uden fotografiske forudsætninger og uden tanke om at skulle "dokumentere en sorgproces". I fotografierne stod Britta ansigt til ansigt med  moderens kamp mod kræften og sin egen sorg over at skulle miste.

At turde hinanden og sorgens forandring

Foredragets centrale budskab er det vigtige i, at vi mennesker tør SE hinanden. Og tør at blive SET. Tør møde hinanden i sorgen - i sygdomsforløb og omkring døden. Men også i andre livskriser og tab. Der tages fat i de misforståede hensyn vi ofte bevæger os ind i, både når vi bærer sorg og når vi er sorgvidner.

Og i at sorg er noget meget personlig. At hvert eneste menneske bærer sin helt egen sorg i sin hel egen følelse. Om den dybe alenehed, man kan føle sig i, fordi man ikke føler sig forstået. Og om hvordan det at møde spejlbilleder og dét at finde steder, der kan rumme vores sorg - kan have afgørende betydning for hvordan livet kan have mening i sorgen.

”Børn fra kommunen har med Britta Egebjerg som projektleder taget en række foto af en imponerende kunstnerisk kvalitet.\""
Jørn Deleuran, AOH.DK, Aktiv Sommer i Gludsted
”Britta har noget ganske særligt, at byde ind med både som menneske og som kunstner. Denne måde at bruge kunst på inden for sjælesorgen / den narrative sjælesorg, er en ny måde. Den løfter sorgen op på et andet plan, ind i et andet rum - og det har vi brug for\""
Kirstine Hansen, Natkirkepræst Sankt Knuds Kirke, Odense