BRITTA EGEBJERG
Kunstfotograf, foredragsholder og forfatter
BRITTA EGEBJERG
Kunstfotograf, foredragsholder og forfatter
Send en uforpligtende forespørgsel
Britta Egebjergs fotografier fortæller en historie og således kan Britta indgå i et undervisningsforløb eller i en workshop med fotografiet i fokus.
I fotografiet er Britta optaget af de ydre og indre landskaber. Af en tro på, at landskabet er rum inde i os, hvor vores erindringer er lagret og at disse minder fremkaldes i vores møde med naturen.
Gennem sine workshops gør Britta Egebjerg op med myten om, at det gode fotografi er betinget af avanceret teknisk fotoudstyr. Derimod har hun fokus på øjet der ser, den kreative fortælleproces og på forståelsen af hvordan et fotografi både kan skabe og udtrykke bevidsthed.
Foredrag
FIDEL OG FOLKET
Kom med kunstfotograf Britta Egebjerg ind bag Cuba´s farvestrålende facader på en rygsæk-rundrejse i den menige cubaners hverdagsliv. Rejsens eneste forudbestemte destination er Havana. Herfra går turen videre til Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara og Varadero.
Mød befolkningen gennem Airbnb-ophold i private hjem i Castros lukkede tidslomme og oplev livet i et cubansk samfundssystem, der er præget af revolutionens ekkoer, den amerikanske handelsblokade, Sovjetunionens sammenbrud og USAs nye åbning. Lyt til stilheden på Fidels dødsdag og de afventende reaktioner dagene efter. Til et land og et folk, der holdt vejret.
Der rejses gennem det paradokse Cuba, hor befolkningen er sikret sociale rettigheder via sundhedssystem, uddannelse, kulturelle og kunstneriske udfoldelsesmuligheder. - Men som samtidig ikke kan ånde frit, har begrænset ytringsfrihed og styret informationsadgang. Hør om hvordan den nye åbning giver cubanerne adgang til drømmenes valuta, men også til en paralleløkonomi, der underminerer statens egen styreform.
Mærk vinden, menneskene og lyt til billederne, der ikke findes
Se de smukke landskaber og træk vejret dybt ind når turen går gennem mangroven på en lånt cykel og smag havsaltet fra de endnu hemmelige krystalblå laguner. Mød menneskene bag de personlige fortællinger og deres lyst til at vide og dele.
Det er også fortællingen om de billeder, der ikke blev taget. Om historien bag dem. Det massive turistindtog kolliderer med et land og et folk, der bevæger sig i deres egen tidszone. Store kamerazooms tiltvinger sig ret til cubanernes liv og deres historie uden respekt for det menneskelige rum og uden oprigtig ønske om at ville kende og vide.
FOTOWORKSHOP: DET GODE FOTOGRAFI
Workshoppen er opbygget med en præsentation af det gode billede, fotografiske øvelser, der gør dine billeder kompositorisk og indholdsmæssigt stærkere, fællesfremvisning , gruppesnak og individuel feedback.
Alt efter workshoppens opbygning og varighed kan der afsluttes med en udstilling, ligesom der kan arbejdes tematisk.
Der tages billeder med mobiltelefon eller kamera.
I den kreative proces er der fokus på:
Kreativ tænkning, fortælling, stemninger og budskaber
Det umiddelbare spontane og fordybelse
Den personlige fortælling / Jeg ER mit billede
Motivvalg og focus
Komposition brug din krop
Vinkler, beskæring og udsnit
Farve og sort/hvide billeder
Enkeltbilleder og serier
Titler
Sammensætning af udstillingsbilleder den sammenhængende historie
NÅR HIMLEN VÆLTER IND OVER LAND - AT TURDE VÆRE DET HELE MENNESKE I SORGEN
Fotografisk foredrag
En sorg, der ikke deles - er en dobbelt sorg...
Med udgangspunkt i fotobogen Når himlen vælter ind over land, taler Britta Egebjerg over emnet "At turde være det hele menneske i sorgen". Bogen rummer en række landskabsfotografier taget gennem et år, hvor hendes mor kæmpede mod en uhelbredelig kræftsygdom.
Billederne er taget på de utallige køreture, hun kørte gennem de jyske landskaber for at være mest mulig sammen med sin mor. De er skabt uden fotografiske forudsætninger og uden tanke om at skulle "dokumentere en sorgproces". I fotografierne stod Britta ansigt til ansigt med moderens kamp mod kræften og sin egen sorg over at skulle miste.
At turde hinanden og sorgens forandring
Foredragets centrale budskab er det vigtige i, at vi mennesker tør SE hinanden. Og tør at blive SET. Tør møde hinanden i sorgen - i sygdomsforløb og omkring døden. Men også i andre livskriser og tab. Der tages fat i de misforståede hensyn vi ofte bevæger os ind i, både når vi bærer sorg og når vi er sorgvidner.
Og i at sorg er noget meget personlig. At hvert eneste menneske bærer sin helt egen sorg i sin hel egen følelse. Om den dybe alenehed, man kan føle sig i, fordi man ikke føler sig forstået. Og om hvordan det at møde spejlbilleder og dét at finde steder, der kan rumme vores sorg - kan have afgørende betydning for hvordan livet kan have mening i sorgen.