SVEND ERIK SCHMIDT

Foredragsholder, forfatter og ekspert i læring og kommunikation

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Svend Erik Schmidt er en af landets mest efterspurgte formidlere indenfor læringsstile, kommunikation og skoleliv. Svend Eriks skarpe og veldokumenterede foredrag underholder og sætter gang i tankestrømmen hos publikum.

Hvordan bliver man en karismatisk underviser? Hvorfor bør vi bruge motivationspædagogik? Hvad er brainbased læring egentlig? Det er blot nogle af de spørgsmål, Svend Erik Schmidt giver svar på i sine efterspurgte foredrag.

Svend Erik Schmidt har aldrig sluppet sin adgang til praksis og er af den overbevisning, at det er i arbejdet med børn, unge og voksne, det teoretiske skal stå prøven, og ideerne videreudvikles. Foredragene indeholder dermed både teori og praktiske værktøjer, der kan gøre det sjovere og mere effektivt at lære og kommunikere.

Svend Erik Schmidt er uddannet lærer og har otte års erfaring som leder. Gennem sit arbejde har han været en del af udviklingen og gennemførelsen af store pædagogiske forandringsprocesser i Billund Kommune. Sideløbende har Svend Erik Schmidt uddannet sig i læringsstile og nonverbal kommunikation i USA. Han har som ekspert i læring og kommunikation arbejdet med at implementere nye ideer i skoler, børnehaver, erhvervsskoler og øvrige danske organisationer.

CV'et er langt; Svend Erik Schmidt er manden bag TV2-serierne Plan B og Skolen - verdensklasse på 100 dage. Han er medudvikler af Motivationspædagogik på erhvervsskolerne for Udenrigsministeriet og er bidragsyder til Undervisningsministeriets udgivelse Motivationspædagogik - metoder til at motivere elever i undervisningen. Derudover var Svend Erik i 2012 faglig ansvarlig på Drengeakademiet. I januar 2017 udkom bogen Den karismatiske underviser - 10 konkrete værktøjer, en ny banebrydende bog af Svend Erik Schmidt. Bogen sætter nye standarder for arbejdet med nonverbale teknikker i undervisningen.

Foredrag

Send forespørgsel

DEN KARISMATISKE UNDERVISER – TEKNIK OG KUNST

Vi mindes ofte vores egen skoletids helt særlige undervisere, der kunne brænde tydeligt igennem med budskaberne og gjorde det tunge stof spændende. De dygtige undervisere gjorde plads til, at børnene kunne lufte deres holdninger, samtidig med at der ikke var tvivl om, hvem der bestemte.

Hvad var det, disse undervisere gjorde, og hvad var det, de kunne?

Det forsøger Svend Erik Schmidt i dette foredrag at svare på ved at give et konkret bud på, hvad der skal til for at blive en karismatisk underviser. Det handler både om at beherske faget, at kunne anvende konkrete værktøjer og teknikker og om at kunne læse den enkelte elev eller gruppe, der undervises. I foredraget præsenteres en grundlæggende kommunikationsmodel, og der gives eksempler på brugbare værktøjer. Undervejs i foredraget er der indlagt øvelser.

Alle kan lære at blive en karismatisk underviser. Dette foredrag er et rigtig godt udgangspunkt.
Foredragets målgruppe er undervisere i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelserne. Det varer to timer.

Send forespørgsel

LÆRINGSSTILE – DEN SKANDINAVISKE BOSTRÖM & SCHMIDT MODEL

Svend Erik Schmidt fremlægger på en uhøjtidelig og humoristisk måde de væsentligste elementer i den skandinaviske læringsmodel. En model Svend Erik Schmidt har udviklet i samarbejde med læringsstilsforsker Lena Boström og læringsstilsekspert Mariane Schmidt. Den skandinaviske læringsmodel bygger på Dunn og Dunns læringsstilsmodel og brainbased learning.

Du får undervejs i foredraget mulighed for at finde din egen læringsstil, samtidig med at du bliver klar over din egen foretrukne måde at lære på. Svend Erik Schmidt præsenterer metoder, som du kan overføre til din egen læring. Du lærer desuden at spotte andres læringsstile og ikke mindst at udnytte denne viden i din kommunikation med andre, fx  i forbindelse med undervisning eller mødeafholdelse.

Foredraget veksler mellem oplæg og praktiske øvelser. Målgruppen er undervisere, studerende og alle andre med interesse for læring. Foredraget varer 2,5 timer.

Send forespørgsel

MOTIVATIONSPÆDAGOGIK

Skolereformen i grundskolerne og erhvervsskolerne har betydet en hel ny måde at lave skole på. Der er med sikkerhed flere reformer på vej, så hvordan får vi dem til at virke i praksis? Hvad er det for en pædagogik, der er brug for? Svaret kunne være motivationspædagogik. Motivationspædagogik er udviklet i samarbejde med Undervisningsministeriets FastholdelsesTaskforce i perioden 2008-2012 og er implementeret på en række erhvervsskoler i perioden 2012-2016.

Motivationspædagogik tager udgangpspunkt i, at elevernes motivation er helt afgørende for al læring. Der er fokus på at øge elevernes lyst til læring gennem en varieret og meningsfuld undervisning, hvor afsættet er elevernes styrker, deres foretrukne måder at lære på og tydelig kommunikaiton. Undervisningen struktureres ud fra tydelige mål med vægt på den enkeltes elevs udvikling i et meningsfyldt og anerkendende læringsmiljø.

Svend Erik Schmidt leverer et morsomt og lærerigt foredrag med konkrete bud på motivationspædagogik i praksis.

Du vil helst sikkert få sat gang i tankerne og gå derfra med ny inspiration.
Foredraget henvender sig til lærere, pædagoger, bestyrelsesmedlemmer og ledere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Det varer to timer.  

Send forespørgsel

STIL SKARPT PÅ BØRNENES LÆRING – VEJEN TIL EN ENDNU BEDRE SKOLE

Mange forskellige interessenter og aktører arbejder ihærdigt med nye gode initiativer og udviklingsprojekter, der skal gøre skolen bedre. Der er kommet en nye skolereform og nye tiltag er på vej, men hvordan får vi helt konkret gjort skolen endnu bedre på en våd torsdag i tredje time? Svaret er simpelt: Indret skolen, så læreren får ro til at udføre sit arbejde og koncentrere sig om skolens kerneydelse - børnenes læring.

Svend Erik Schmidt giver i dette tankevækkende og underholdende foredrag egne bud på, hvad der skal til for at gøre en god skole til en endnu bedre skole fyldt med energi, og hvor både børn og voksne trives. Fokus skal være på barnets læring, og eleverne skal have mulighed for at tilegne sig læring på forskellige og sjove måder.

Send forespørgsel

STYRK DIN LÆRING OG KOMMUNIKATION

Hvorfor forstod de det ikke? Jeg havde jo givet dem en forklaring. Gab, hvor er dette møde kedeligt. Fantastisk indlæg. Jeg kan huske alt, hvad der blev sagt. Vi møder os efterhånden ihjel. Kommunikation bliver vanskeligt i det øjeblik, der er mere end én person tilstede.

Du kan sikkert nikke genkendende til nogle af ovenstående udsagn. Svend Erik Schmidt redegør med udgangspunkt i enkle principper om effektiv læring og kommunikation for nogle yderst effektive værktøjer, som kan gøre læring og kommunikation sjovere, lettere og mere effektiv på arbejdspladsen.

Du får indsigt i din egen foretrukne måde at lære og kommunikere på, og du lærer at genkende andres foretrukne måder at lære og kommunikere på. Du får værktøjer til at optimere din egen kommunikation, både når du giver oplæg til større grupper, og når du deltager i møder.