SARAH ENGELL

Forfatter og foredragsholder

"Min ambition som forfatter er at skrive uden fordømmelse, censur og moralisering. At lægge min moderrolle, min voksenbekymring og alle mine gode råd langt væk og i stedet forsøge at komme så tæt på de unges virkelighed som muligt og gengive den lige så rå, barsk og uudholdelig den kan forekomme."

Sarah Engell er en af de stærkeste stemmer inden for den realistiske ungdomsroman lige nu. Hun er især kendt for sin evne til at ramme de mest aktuelle emner og beskrive dem på en måde, som unge læsere kan spejle sig i.

Ud over sine populære ungdomsbøger, har Sarah Engell skrevet flere bøger for både voksne og børn.

Sarah Engell er en erfaren foredragsholder, som gavmildt fortæller om sine tanker og overvejelser om dét at skrive samt om de emner, hun har behandlet i sine bøger.

Sarah Engell tilbyder også skrivekurser, hvor hun deler ud af det bedste fra sin egen værktøjskasse.

21 MÅDER AT DØ

I takt med at vi færdes mere på nettet, stiger problemet med internetmobning. Mød forfatteren bag bestsellerromanen 21 måder at dø, der handler om internetmobningens alvorlige konsekvenser blandt unge. Hør, hvordan Sarah Engell fik idéen til bogen, hvordan hun har researchet, og hvilke idéer hun har gjort sig undervejs i skriveprocessen.

HJERTET ER 1 ORGAN

Mere end hver 5. elev i 9. klasse har prøvet at gøre skade på sig selv. Det er vigtigt, at vi ikke lukker øjnene for problemet, men bryder tabuet og hjælper de unge med at sætte ord på svære følelser og tanker. Mød forfatteren bag den anmelderroste Hjertet er 1 organ, der handler om cutting og selvskade blandt unge. Hør, hvordan Sarah Engell fik idéen til bogen, hvordan hun har researchet, og hvilke idéer, hun har gjort sig undervejs i skriveprocessen.

Der vil være oplæsning undervejs samt mulighed for at stille spørgsmål.

Verden er rykket tættere på end nogensinde, og vi bombarderes dagligt med nyhedsoverskrifter, der rejser det etiske spørgsmål: I hvor høj grad har vi ansvar for verden omkring os? Mød forfatteren bag den aktuelle politiske thriller Valget om politik, etik, flygtninge og krigen i Syrien. Hør, hvordan Sarah Engell fik idéen til bogen, hvordan hun har researchet, og hvilke idéer, hun har gjort sig undervejs i skriveprocessen.

SARAH ENGELLS FORFATTERSKAB

Få hele to timer i selskab med forfatter Sarah Engell og hør om hendes nyeste og mest populære bøger såsom 21 måder at dø, Hjertet er 1 organ og Valget. Sarah Engell vil fortælle om, hvordan hun får inspiration og idéer, hvordan hun researcher, og hvordan hun arbejder til daglig. Der vil være flere konkrete eksempler på, hvordan Engell har arbejdet med sproget og fortællerstemmen i de enkelte bøger. Til foredraget vil du også få hele historien om, hvordan Sarah Engell blev forfatter, inklusiv fotos fra hendes allerførste bog, hun skrev som 5-årig. Hør også, hvad Sarah Engell arbejder på lige nu.

Undervejs vil der være oplæsning samt rig mulighed for at stille spørgsmål, og derudover medbringer Sarah Engell en boggave, som én fra publikum vil vinde.

SKRIVEKURSUS

Få masser af gode skriveråd, konkrete værktøjer og inspiration, når Sarah Engell deler ud af sine mange års erfaring som forfatter. Kurset er en blanding af oplæg og skriveøvelser og kan tilpasses jeres ønsker og behov til både omfang og indhold. Der er eksempelvis mulighed for at booke flere dage med forskellige emner, hvor Sarah Engell afslutningsvis giver en personlig og grundig feedback til hver enkelt kursist.

SKRIVEKURSUS - DEN REALISTISKE UNGDOMSROMAN

Ungdomslitteratur, eller Young Adult fiction, er populært som aldrig før. Drømmer du selv om at skrive en YA-roman? På dette kursus vil Sarah Engell guide ind i den realistiske ungdomsromans  univers og give konkrete værktøjer, idéer og inspiration til, hvordan du kan udvikle og forbedre dit eget manuskript. Vi skal blandt andet se nærmere på genremix, litterær research, symbolik, miljø, dialog og fortællerstemme.

Dagen vil forløbe som en vekselvirkning mellem oplæg og skriveøvelser, hvor du arbejder med dit eget manuskript. Det er derfor nødvendigt, at du har et projekt med, som du kan tage udgangspunkt i. Det er ikke en forudsætning, at du har skrevet ungdomslitteratur før.

Husk at medbringe en bærbar computer eller andet at skrive på.