OLE FLEMMING PEDERSEN

Tidl. konsulent i Undervisningsministeriet, lærer og forfatter

Ole Flemming Pedersens teoretiske og praktiske erfaring med børn, unge og opdragelse er bred. Oles foredrag handler overordnet om, hvordan vi får børn, arbejdsliv og privatliv til at gå op i en højere enhed.

Ole Flemming Pedersen deler i foredragene sin store erfaring på børn- og ungeområdet på en humoristisk og nærværende måde. Ole er efterspurgt i skoler og daginstitutioner over hele landet, og han holder op mod 120 foredrag om året.

Ole sætter gang i lattermusklerne såvel som tankerne, når han giver et anderledes perspektiv på børn og unge og deres reaktioner. Med godmodig drilleri og provokation giver Ole både fagpersonale og forældre stof til eftertanke.

Oprindeligt er Ole uddannet lærer. Han har efterfølgende videreuddannet sig på Danmarks Pædagogiske Universitet i pædagogik og psykologi. Derudover er Ole seminarielektor og har tidligere fungeret som konsulent i Undervisningsministeriet.

FOREDRAG TIL SKOLER, INSTITUTIONER OG FORÆLDRE

Hvordan opdrager og udvikler vi bedst vores børn i en presset og hurtigkørende hverdag? Forældre og fagpersonale vil gerne gøre det rigtigt, men hvordan?

Pædagoger, lærere og andet fagpersonale kæmper hver dag en kamp for at få det pædagogiske arbejde til at hænge sammen, men de skal ikke påtage sig forældrenes opgaver.

Foredragene er humoristiske og uhøjtidelige og giver et billede af det at være barn, mor, far, bedsteforældre og professionel i en travl voksenverden.

I foredragene til skoler, institutioner og forældre kan Ole Flemming belyse følgende emner:

• Vanskelige børn
  • Mobning
  • Hvem bestemmer?
  • Fælles holdninger og ansvar
  • Sproget i en fuck-tid
  • Opdragelse
  • Stresset hverdagsliv
  • Unges adfærd og vaner
  • Skæld ud

Foredragene har en varighed på ca. en time, hvorefter der vil være tid til spørgsmål, dialog og til at belyse konkrete pædagogiske værktøjer.