MARIE KRAUL

Tidl. kommunikationsrådgiver i Børns Vilkår, forfatter og foredragsholder

Marie Kraul er forfatter, uddannet journalist og mor til tre teenagere.
Som erfaren foredragsholder giver Marie, med udgangspunkt i sine egne oplevelser, inspirerende værktøjer til, hvordan man med tålmodighed og beslutsomhed får inddraget børn og teenagere i de daglige gøremål - og dermed, hvordan man bidrager til et fællesskab.

Marie Kraul har tidligere været kommunikationsrådgiver i Børns Vilkår og er forfatter til Opgiv ikke din teenager (2016). Derudover er hun medforfatter til Børn skal da arbejde (2009) og Den ny familie (2002), hvor hun under et samlet tema om familieliv, præsenterer en ny måde at være familie på. En måde, hvor alle børn - store som små - bidrager til fællesskabet, påtager sig opgaver og er en del af dagligdagens arbejdsområder i hjemmet.

Marie Kraul havde selv et stort ønske om, at opleve et mere autentisk samvær med sine børn samtidig med, at hun gerne ville have børnene med i husarbejdet. En kombination herimellem blev de første spadestik til det hun nu lever af - at give redskaber til, hvordan man opdrager børn til aktivt at hjælpe til og tage et medansvar i familien.

Marie Krauls foredrag henvender sig til forældre, børnefaglige, institutioner og skoler.

OPDRAGELSE, EN NØDVENDIGHED FOR OVERLEVELSE - FOREDRAG MED GERDA BRUUN

Begrebet opdragelse har i mange år været udskældt. Marie Kraul og Gerda Bruhn brænder for, at opdragelse kommer til ære og værdighed igen. For uden opdragelse svigter vi både vores børn og os selv.

Opdragelse - en nødvendighed for overlevelse er et fagligt og humoristisk foredrag, som henvender sig til forældre og fagfolk, der ønsker at høre om forventninger, krav og den hjemlige servicestandard. Foredraget er blevet afholdt for en række kommunale dagplejer, institutioner, skoler og fagforeninger.

Vi kommer bl.a. ind på:

• Hvem sidder egentlig i familiens tronstol?
  • Eksperthjælp søges - men hvorfor ikke tro på egne forældreevner?
  • Ung pige søges - eller hvad med at lade børnene klare noget mere? Og ikke mindst: hvordan får I dem til det?

Mange forældre føler sig usikre over at opdrage børn og tyr til eksperter, når det gælder selv banale konflikter. De er rådvilde overfor, hvor meget eller hvor lidt børnene bør være med til at bestemme. Principielt mener de, at børnene skal hjælpe til derhjemme, men aner ikke, hvordan man får dem til det, eller hvordan de håndterer eventuel modstand! I deres godhjertethed er de med til at gøre deres børn til narcissister. Med andre ord; forældrene er bange for at påtage sig rollen som opdragere.

Foredraget giver forældrene mod til at opdrage og til at styrke deres børns karakter.

Gerda Bruun er sundhedsplejerske og holder foredrag om børn og sundhed.

OPGIV IKKE DIN TEENAGER

Savner du, at dine teenagebørn er en aktiv del af arbejdsfællesskabet derhjemme? Men har du opgivet at få dem med i hjemmets opgaver? Der er ingen grund til at opgive en teenager.

Teenageårene er en periode med store indre og ydre omvæltninger, men teenagerne har stadig brug for det praktiske fællesskab i familien, også selvom de sender andre signaler! På samme måde har de brug for, at du bevarer din naturlige autoritet som forælder.

Dette foredrag inspirerer til at inddrage den unge i de praktiske gøremål i familien, også selvom du ikke har haft held med det før. Fordelene er ikke til at tage fejl af; inddragelse i husarbejdet skaber et bedre familiefællesskab og udvikler kompetencer hos teenageren, som er uundværlige i både privatlivet og det arbejdsliv, de snart bliver en del af. Det kan dog kun lykkes, hvis du bliver bevidst om din rolle som leder og forældreautoritet.

Med foredraget får du et billede af de rammer, teenageren og familien i dag bevæger sig i. Hvorfor vil mange teenageforældre hellere være venner med de unge end forlange, de skal rydde op efter sig? Hvad siger de unge til, at forældrene ikke stiller krav til dem?

Du får en klar forståelse af, hvorfor teenagere bør have pligter for at styrke familiefællesskabet med udgangspunkt i argumenter fra såvel de unge selv som eksperter på området. Derudover får du konkrete forslag til, hvordan de gode intentioner om at inddrage teenageren kan omsættes til handling samt løsningsforslag til nogle af de udfordringer og modargumenter, du kan støde på, når du vil forbedre det hjemlige arbejdsfællesskab.

Sidst, men ikke mindst, giver foredraget dig indsigt i samfundsmæssige gevinster i form af ansvarlige samfundsborgere, ved at forlange deltagelse af sine teenagebørn.

Foredragets varighed er cirka 1,5 time.