KLAUS EUSEBIUS JAKOBSEN

Forfatter, tidligere rektor på Herlufholms skole og foredragsholder

Klaus Eusebius Jakobsens var i over 20 år rektor på Danmarks mest kendte kostskole, Herlufsholm. Oplev Klaus\' fascinerende historier, når han fortæller om emner som Nutidens unge, Det moderne dannelsesbegreb og selvfølgelig om skolen, man elsker at hade; Herlufsholm.

Klaus Eusebius Jakobsen er uddannet cand.mag i historie og samfundsfag fra Københavns Universitet i 1974. I perioden 1993-2016 var han rektor på den prestigefyldte kostskole Herlufsholm.

Den 1. september 2017 udkommer Klaus på Gyldendal med en bog om det at være rektor på Herlufsholm og den turn-around han selv stod for igennem mere end 20 år - men også om den mystik og de myter der findes om den kendte kostskole.

HERLUFSHOLM - EN SKOLE MAN ELSKER AT HADE

I dette tankevækkende og spændende foredrag giver Klaus E. Jakobsen, tidligere rektor på Herlufsholm Skole, et sjældent indblik i en af landets mest myteomspændte og prestigefyldte kostskoler.

Herlufsholm Skole blev grundlagt i 1565 af Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye, der ønskede at skabe en skole for egnede og motiverede unge mennesker. Skolen er i dag Danmarks største kostskole og tilbyder foruden enhedsskolen fra 6. klasse til 3.g også en international grundskole og den internationale studentereksamen IB. Skolen har ca. 645 tilmeldte elever, hvoraf de 287 er kostelever.

Foredraget er relevant for interesserede borgere i kostskolen, der fx har fulgt skolen via bl.a. Anders Aggers DR-udsendelser samt ledere og andre godtfolk , der gerne vil høre om forandringsprocesser på en traditionsrig, vídenstung institution med mere end 450 års historie på bagen.

I sine 20 år som rektor har Klaus blandt andet været med til at reformere kostskolen på en række områder. Især har han kæmpet mod forestillingen om, at penge og titler giver prestige på skolen. I foredraget maner han nogle af fordommene om en skole med magt og penge i centrum til jorden, og prøver at få omgivelserne til at forstå, hvad Herlufholms Skole egentlig står for.

DET MODERNE DANNELSESBEGREB

Med afsæt i sine 33 år som leder på skoler som Herlufsholm og Bagsværd Kostskole og Gymnasium forklarer Klaus E. Jakobsen i dette aktuelle og nytænkende foredrag det moderne dannelsesbegreb, og dets betydning i samfundet - såvel det nære som det fjerne.

NUTIDENS UNGE

Klaus E. Jakobsen fortæller i dette tankevækkende og inspirerende foredrag om de krav, der stilles til nutidens unge. Hvilke tendenser er der i samfundet, hvilke moderne udfordringer står de unge overfor, og hvilke løsninger findes der?
Et foredrag henvendt især til professionelle, der arbejder med unge til dagligt, men også interessant for forældre og privatpersoner.