JOSUA CHRISTENSEN

Konsulent i Frie Skolers Lærerforening

Josua Christensen formår at give en anderledes indsigt i børn og unges brug af sociale medier. Med et teoretisk udgangspunkt taler Joshua om konsekvenserne af, at børn og unge konstant må navigere mellem nutidens mange digitale platforme.

Josua har en baggrund som foleskolelærer. Han har desuden en pædagogisk diplomuddannelse og er master i børne- og ungdomskultur, æstetiske læreprocesser og medier. I dag arbejder Josua som konsulent i Frie Skolers Lærerforening. Josua er far til tre og er forfatter til bogen Digital Native - hvordan unge finder sig selv på Facebook.

Josua er optaget af teenagere og unges møder på sociale medier. Den digitale dannelse, som former den unge generation, er på sin vis oldgammel, fordi de sociale spilleregler kan føres generationer tilbage til en tid, hvor teknologien var hulemalerier. Samtidig er der noget nyt på spil, når hele verden potentielt set følger med, er på og giver umiddelbar feedback.

Foredragene giver en forståelsesramme, som gør det muligt for læreren, pædagogen eller skolelederen at komme bagom aktiviteter på sociale medier og se, hvad der egentligt er på spil. Det handler om ungdomskultur, identitet, performance, og ikke mindst handler det om trivsel, anerkendelse og en verden, der er under hastig forandring.

Foredragstitler

Joshua har tidligere afholdt foredrag med følgende titler:

• Børn og unge online
  • Digital sundhed
  • Digital dannelse
  • Facebook, ungdomskultur og kristen tro
  • Online med de unge
  • Procesarbejde med skolens mediepolitik (workshop)
  • Sociale medier og identitet
  • Teenagere - kendetegn og selvforståelse
  • Unge og sociale medier i en verden af digitale identiteter
  • Sociale medier og lærerarbejdet