DION RASMUSSEN

Musikentrepenør, underviser og foredragsholder

Send en uforpligtende forespørgsel

Vi svarer inden for 24 timer
Dion Rasmussen er autodidakt rapper og har i mere end 15 år været en del af den danske musikbranche. Han har siden 2010 brugt sine kompetencer på at undervise unge i rapmusik, både i form af fast ugentlig undervisning og workshops.

Dion er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har tidligere modtaget en Gaffa pris for årets bedste danske hiphop udgivelse. Hertil følger flere hundrede koncerter og mange millioner afspilninger af hans sange på diverse musiktjenester.

Til daglig driver han sit eget label Slingshot Music, hvor der bl.a. arbejdes med sangskrivning, udgivelser, management, workshops og foredrag. 

Dions arbejde handler ikke bare om at lave musik, men i lige så høj grad om sociale normer, dannelse, om at skabe sin egen fremtid og med alternative metoder opnå faglig succes.

Med mere end 10.000 timers erfaring indenfor undervisning i sangskrivning er Dion en af de mest kompetente og ansete rapundervisere i Danmark. Han har i de seneste otte år været en bærende del af det prisvindende århusianske musikprojekt Rapakademiet, hvor han har været ansvarlig for 10 forskellige rapskoler. Derudover har Dion i seks år arbejdet sammen med danske ungdomsfængsler, hvor han i form af sine sangskrivningsworkshops har bidraget til en alternativ dansk- og musikundervisning.

Han har sideløbende været fast underviser på Raplinjen ved Gøglerproduktionsskolens afdeling Street Art Academy, hvor han udover sangskrivning har undervist i indspilning, performance og branchekendskab.

Foredrag

Send forespørgsel

MUSIK SOM ET KRIMINALPRÆVENTIVT OG PÆDAGOGISK VIRKEMIDDEL

Dion tager i foredraget udgangspunkt i sit eget arbejde med socialt udsatte unge og musik. Han kommer forbi en lang række pædagogiske og psykologiske aspekter, bl.a. hvordan rapmusik kan bruges som alternativ danskundervisning, og hvordan det kan styrke sociale kompetencer, give de unge selv-terapeutiske værktøjer og skabe succesoplevelser.

Dion er en del af det DMA-vindende musikprojekt Rapakademiet, som har banet vejen for en helt ny musikkultur blandt unge i Aarhus. Fra kommunens side har man fået øjnene op for de mulihgeder, der ligger i rapmusikken, som et led i en kriminalpræventiv integrationsproces i socialt belastede boligområder. Den almindelige pædagogik er erstattet med musik, og danskundervisningen er rykket ind i et musikstudie.

Dion fortæller i foredraget, hvad det kræver af ressorucer at kunne drive en rapskole, samt hvordan det i praksis fungerer med de unge. Foredraget giver konkrete eksempler på cases, hvor rapmusik i en læringssammenhæng er brugt som et fagligt styrkende og kriminalpræventivt middel.

I foredraget benytter Dion sig af både lyd- og videomateriale fra koncerter og musikvideoer med de unge fra Rapskolerne.

Pædagoger, socialrådgivere, SSP og andre, der arbejder med socialt udsatte unge kan med foredraget få ny inspiration til, hvordan musik kan bruges som virkemiddel i arbejdet.

Send forespørgsel

WORKSHOP - SKRIV DIN EGEN SANG

Her lærer deltagerne at skrive og opbygge en sangtekst fra bunden. I workshoppen arbejdes der fokuseret med kreativitet, struktur, indgangsvinkel og samarbejde.

Der arbejdes bl.a. med sprog, takter og tempo, rimtyper, flow, stemmeføring, brainstorm og en struktureret opsætning af rap-/sangtekst.

Deltagerne motiveres og får lette, anvendelige værktøjer, som de fremadrettet kan bruge i faglige, sociale og musiske sammenhænge.

Alle workshops tilpasses specifikke behov. Tidsintervallet for workshoppen afhænger bl.a. af antallet af deltagere, men kan strække sig fra to timer til flere sammenhængende dage. Workshoppen kan både arrangeres for mindre og større grupper.

Ved workshops, der strækker sig over flere dage, vil der være mulighed for at indspille en eller flere sange under selve afviklingen. Sangene indspilles med transportabelt udstyr og bliver efter professionel efterredigering og mixning overdraget til deltagerne, som herefter kan uploade dem til diverse musiktjenester.

Der er desuden mulighed for at lave en musikvideo til deltagernes indspilning. Dette afhænger af det ønskede omfang af workshoppen.

Temabasede workshops

Ved temadage på skoler kan workshoppen tilrettelægges omkring et aktuelt emne. Vi går analytisk til værks, arbejder mere med research og laver sangtekster, som er baseret på fagligt indhold.