BIRK CHRISTENSEN

Forstander, tidl. lærer, forfatter og foredragsholder

Birk Christensens foredrag handler om børn, mobning og opdragelse. Han er en efterspurgt og underholdende foredragsholder, der giver inspiration til ny praksis i familien, skolen og institutionen.

Birk Christensen har mange års erfaring med arbejde med børn og unge i alle aldre både i praksis og på politisk niveau. Han har særligt fokus på opdragelse, indsats og mobning og er forfatter og medforfatter på en række bøger og hæfter om børn og opvækst.

På Birks CV står desuden efterskoleforstander, sekratariatschef hos Børns Vilkår, og så var han i 1987 med til at søsætte Børnetelefonen.

Birk kan tilpasse sine foredrag til det enkelte arrangement. Særligt skoler, institutioner, foreninger, kommuner og oplysningsforbund efterspørger Birk Christensens inspirerende og tankevækkende foredrag.

OPDRAGELSE TIL FÆLLESSKAB

Mobning og et dårligt miljø i klassen tager børns energi og har negative konsekvenser for indlæring og personlig udvikling.

I foredraget diskuteres mobning og udstødelse i skoler og institutioner. Der gives bud på forældre og pædagogiske medarbejderes muligheder for at hjælpe børnene til et fællesskab uden mobning.

SKØRE TEENAGERE OG HÅBLØSE FORÆLDRE

Det kan være svært, når børnene bliver unge.

Dette foredrag handler om, hvorfor og hvordan forældre bliver ved at være de vigtigste personer i teenagerens liv. Det handler også om at leve og overleve med en teeager i huset.

Teenagere har mere end nogensinde før brug for, at deres forældre bliver ved at være voksne for deres børn.

"FUCK DIG" - GRÆNSEOVERSKRIDENDE SPROG OG ADFÆRD

Voksne er hurtige til at opfatte børn og unges sprog som grænseoverskridende, men hvornår handler det blot om sprogets udvikling og dynamik, og hvornår er sproget et udtryk for udstødelse og nedværdigelse? Disse spørgsmål gives der i foredraget et svar på.

Forældre, pædagoger og lærere er sproglige rollemodeller. I foredraget tages de voksnes brug af ‘fuck’-sprog under kærlig behandling. Der gives bl.a. bud på den nødvendige voksenreakation til børnenes sprog og muligheder for, at handlinger og sprog gøres inkluderede frem for ekskluderende.

"VI GRÆD OG JUBLEDE HELE VEJEN HJEM"

Omkring 50.000 forældre bliver hvert år efterskoleforældre. Foredraget handler om som forældre at give slip, og hvordan man støtter barnet til at få en oplevelse for livet. Efterskole giver læring og udvikling både til efterskoleforældrene og -eleverne.

Foredraget tager bl.a. udgangspunkt i Birk Christensens egne erfaringer som efterskoleforstander. Det giver indsigt og forståelse til efterskoleforældre, så de kan give deres børn de optimale muligheder.